07/31/12 12:58
(http://www.klassa.bg/)

Подписваме договор за медицинско сътрудничество с Израел през септември

Договор за медицинско сътрудничество между България и Държавата Израел ще бъде подписан на 10-11 септември, по време на междуправителствена среща в Израел. Това каза посланикът на Държавата Израел в България Н.Пр. Шаул Камиса-Раз след срещата с министъра на здравеопазването Десислава Атанасова, която се проведе във вторник в София.
Терористичният акт няма да промени нашите планове и нашия начин на живот и адекватният отговор на тероризма ще бъде засилване на сътрудничеството във всички възможни области, каза Шаул Камиса-Раз.
„Имаме намерение да организираме медицинска група от Израел, която ще дойде в София и ще връчи благодарствени писма на екипите от Бургас и София, които се грижеха за пострадалите при терористичния акт. Няма съмнение, че сътрудничеството в медицината ще се развива в близките години и със сигурност основата на това сътрудничество ще бъде подписването на договора за медицинско сътрудничество между България и Израел“, каза още посланикът.
Впечатлението, което получих по телефона и по имейл от екипите, които дойдоха от Израел, всички споделиха, че медицинските екипи от българска страна са действали изключително професионално. По преценка на лекарите в Бургас всички пострадали бяха изпратени в София, защото иначе можеха да загинат, заяви Камиса-Раз.
Бъдещо сътрудничество при обучение на български лекари в Израел също е било обсъдено на срещата, каза здравният министър Десислава Атанасова.
На срещата е било обсъдено и сътрудничество при реакция при кризи, без значение от техния характер. „Поставих въпроса за преференции по отношение на лечението на български граждани в Израел и възможност израелски лекари да посещават български болници и лечението да се извършва тук”, каза още министър Десислава Атанасова.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване