07/31/12 07:22
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

САЩ ни критикува за интеграцията на ромите

Маргинализацията на ромското малцинство продължава да бъде най-същественият проблем в сферата на човешките права в България. Това се казва в доклада на Държавния департамент на САЩ за спазването на човешките права в България през 2011 година. 

Освен дискриминацията на ромите и турците, сред проблемите пред спазването на човешките права се изреждат суровите условия и пренаселеността в затворите, малтретирането на лишените от свобода, насилието срещу деца и жени, както и бавното правосъдие. 

Оценка върху друг аспект на обществения живот у нас дава годишният доклад за религиозни свободи.

Общото заключение на САЩ е, че законът у нас гарантира правото на гражданите да изповядват свободно религията си.

Държавният департамент обаче не спестява притесненията си, че в българското общество все още има нетърпимост към някои религиозни групи. 

Като пример за това докладът изтъква проблемa с  насилието от крайнодесни екстремисти срещу роми, мюсюлмани и други религиозни малцинства.

Анализът посочва, че през изминалата година са регистрирани случаи на обществен натиск или дискриминация заради религиозна принадлежност, убеждения или практики.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване