07/31/12 13:56
(http://www.klassa.bg/)

Скриха на сигурно място записките на Ромни на Стената на плача

Администрацията, която се грижи за Стената на плача в Ерусалим, е пренесла „на друго място“ бележките, оставени там на 29 юли от кандидата републиканец за президент на САЩ Мит Ромни и съпругата му, съобщава Нюзру.Израел. Причината е страхът да не бъдат откраднати, както това се случи преди четири години с бележката на Барак Обама.
На 24 юли 2008 г. Обама, още в качеството си на кандидат- президент от Демократическата партия, сложи между камъните на прочутата стена своето послание. Но то веднага бе откраднато и съдържанието му се появи в медиите. Разследването показа, че похитителят е студент от едно от еврейските религиозни училища. Тогава равинът на Стената на плача писмено се извини на Обама за скандалния инцидент. По време на визитата на Ромни в Израел се появиха съобщения, че той подкрепя една бъдеща атака на страната срещу Иран. После републиканският кандидат предизвика гнева на палестинците, като публично нарече Ерусалим столица на Израел. Той направи и още един „гаф“ -  на среща с богати еврейски спонсори на своята кандидатура, сред които и магната на игрални зали Шелдън Аделсън, Ромни заяви, че историци определят разликата в икономическото развитие на палестинци и израелци в „различните култури“. От правителството на Палестинската автономия обвиниха Ромни в расизъм, отбелязвайки също, че той не е пожелал среща с палестинския президент Махмуд Абас.
В понеделник Мит Ромни бе в Полша, където се срещна с бившия президент Лех Валенса и с премиера Доналд Туск. Докато Валенса демонстрира приятелски отношения с  републиканския кандидат, от синдиката „Солидарност“ подчертаха, че нямат нищо общо със срещата, отбелязаха световните агенции.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване