08/01/12 21:23
(http://e-vestnik.bg/)

Гласувал си за ГЕРБ (или БСП) - получаваш “Газпром”

Колко футболни клуба “уреди” със спонсори Бойко Борисов и защо?

Бойко Борисов като кмет на София на мач с Първанов и Румен Петков. Зад тях назад са шефове от МВР. Снимка: Ани Петрова

Един от сайтовете, купени от управляващите чрез охранителите на чистия им пропаганден облик Пеевски и компания - и поради това напълно меродавен източник за изпреварваща информация откъм върха на държавата, ни подготвя днес със следното (уж) сензационно заглавие:

Съдбата на ЦСКА решена! Вижте кой поема клуба и кой става президент
1 август 2012” 11:54

Вярвам на достоверността на съобщението, което иначе нямаше да посмеят да публикуват без съответната санкция. То гласи:

София, България
Добрите дни за ЦСКА май наближават. Сигурни източници на БЛИЦ разкриха, че в момента вървят преговори на най-високо ниво с американски инвестиционен фонд и руския гигант “Газпром”, които ще станат спонсори на “армейския” клуб.
Не е изключено те да вземат и част от акциите на ЦСКА. Разговорите се движат на възможно най-високия етаж на държавата.”

Защо обаче твърдя, че това е УЖ сензация? Защото има достатъчно осведомени хора у нас, които отдавна твърдят, че предстои нахлуване на руско влияние по спортна линия. Един от моите източници при написването на книгата ми „Течна дружба“ предрече това през пролетта на 2011 г., когато коментирахме, че след масираното финансиране на руското културно влияние с помощта на монополиста в руско-българския културен обмен чрез „Жокер медия“, предстои пазаруване на поне един голям български футболен клуб, доведен за целта до жалко състояние и „спасен“ от руски капитали.

Не съм изненадан, че тази прогноза е на път да се сбъдне. Нито плиткият ход с привличането на американски инвестиционен фонд може да заблуди някого: и Би Ти Ви минаваше за „американска телевизия“ докато се оказа, че руският посланик има властта да настоява за наказания заради едно интервю с избягалия в Лондон (и скоро след това убит) Литвиненко, и дори да привика в посолството „провинили“ се шефове от уж американската телевизия да им чете конско (тази моя екслузивна информация от „Течна дружба“ не е опровергана и до днес, макар доста хора в Би Ти Ви да я потвърждават в частни разговори).

Най-същественото в очакваното събитие е личното участие на премиера Борисов, който вероятно ще се похвали и с тази намеса, макар да е заявявал поне веднъж в публичното пространство, че не се месел във футбола, за да не заприличал на ЦК (на БКП).

След статията ми за намесата на премиера в спонсорирането на „Локомотив Пловдив“, при която той с гордост разказва как за 5 минути убедил аптекарския бос от Варна Марешки (дали да не го наречем „лекарствен октопод“ по аналогия с милиционерските етикети, лепени на враговете на властта?) да плати един милион лева дълг на задлъжнелия пловдивски клуб и да му стане президент, един трудолюбив читател на блога сподели интересен списък от публично известни интервенции на държавния ни ръководител в намирането на пари за най-различни отбори.

Ето какво си е дал труда да обобщи читателят Kirov, отбелязвайки драстичното разминаване между действителността и твърдението на премиера по Нова телевизия на 22.11. 2009, че не се месел във футбола. Ето част от информацията и коментара на фактите:

“… ето какво е говорил Бойко в предаването на Цветанка Ризова от 22.11.2009 година малко след като е станал премиер.
Въпрос: Добре, ще се намесите ли във футбола ?
Отговор: Не. Ше се намеса само да им направа ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване