08/01/12 07:09
(http://radiomilena.com/)

„Шепа сол, бяла шепа надежда, роденият на този бряг ще носи…” П. Пантелеев

553683 332339223515958 370792020 n1 300x208 „Шепа сол, бяла шепа надежда, роденият на този бряг ще носи…” П. ПантелеевТова са финалните думи , които ще изпеят единадесет малки, поморийски актьори от Театрална студия „Светулка” при НЧ „Светлина 1939”-гр.Поморие , в спектакъла „Любовта е солена”. Той е включен в програмата за седмицата на морето на Община Поморие, на 6-ти август, от 20.00ч, в залата на Кинотеатър Поморие и читалище „Просвета 1888”. Малко преди това, актьорите ще преведат публиката през приказния морски свят, роден и създаден със средствата на кукления театър. Пътят ще извървят с много Вяра ,Надежда и Любов, преодолявайки превратностите на живота, за да се върнат отново на поморийския бряг – пречистени и вдъхновени, благодарение на таланта, на малките и изящни „светулки”. Тези деца, ще докажат за пореден път силата на изкуството, което променя живота, правейки ни по-добри и духовно по – извисени, и пречистени . Спектакълът „Любовта е солена” е рожба на екип, дълбоко свързан с нашия град, който години наред радва театралната публика. Румяна Кралева, Лидия Атанасова, Красимира Омайникова, Теодора Кралева, създават спектакъла само по една тема : „Поморие – Земя, Море, Въздух…“. Това им е възложено , във връзка с големия, културен проект на Община Поморие, за създаване и промотиране на иновативни културни събития, в проект „ Фестивал „Палитра от изкуства”. Всеки един от компонентите му е изцяло авторски. Оригиналният текст е дело на ръководителя на студията – Румяна Кралева, в съавторство с Красимира Омайникова, сценографията, куклите и мултимедийната среда са на Лидия Атанасова, а музиката, илюстрираща това вълшебно пътешествие, е на Теодора Кралева, бивша актриса от театралната студия, сега студентка в Музикалната консерватория . Подарък, за завършения театрален продукт, е прекрасния текст на поета Пейо Пантелеев, написан с такава любов за Поморие. Няма как, тези толкова много и специално родени неща, да не вдъхновят и актьорите – Мила Николова , Веселина Янева , Мари -Никол Маркова, Сияна Христова, Димана Офилова, Карина Дякова, Габриела Господинова, Иво Русков, Митко Тодоров, Кристиян Панайотов и Живко Желев…. Те докосват сърцата на публиката, карат я да се вълнува, да страда, но да разбере, защо любовта е солена….

 „Шепа сол, бяла шепа надежда, роденият на този бряг ще носи…” П. Пантелеев

bookmark „Шепа сол, бяла шепа надежда, роденият на този бряг ще носи…” П. Пантелеевsvejo „Шепа сол, бяла шепа надежда, роденият на този бряг ще носи…” П. Пантелеевgoogle „Шепа сол, бяла шепа надежда, роденият на този бряг ще носи…” П. Пантелеевdelicious „Шепа сол, бяла шепа надежда, роденият на този бряг ще носи…” П. Пантелеевstumbleupon „Шепа сол, бяла шепа надежда, роденият на този бряг ще носи…” П. Пантелеевfacebook „Шепа сол, бяла шепа надежда, роденият на този бряг ще носи…” П. ПантелеевСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване