08/02/12 11:15
(http://www.klassa.bg/)

ВСС подхваща зам. шефката на СГС заради забавени дела

ВСС реши на заседанието си в четвъртък да възложи проверка на делата на зам. шефката на Софийски градски съд Петя Крънчева  от 1 юли 2011 г. до този момент, защото предходните периоди вече са проверявани. Повод за новата проверка е информация от миналата седмица, че заради изтекла давност са били свалени обвиненията срещу двама от подсъдимите - Павел Тренев и Димитър Димитров-Шашмата, по делото за източване на Централна кооперативна банка (ЦКБ). Делото е от 2004 г. и е за два превода от 6 млн. долара на Майкъл Чорни в ЦКБ. В периода април-май 1995г. чрез банката двамата са получили незаконно два превода от по 3 милиона долара от компанията на Чорни „Блонд инвестмънт корпорейшън“.
От 2004 г. досега зам. шефката на СГС не е успяла да разгледа делото. Така обвинението срещу Павел Тренев и Димитър Димитров-Шашмата за измама ще отпадне по искане на прокуратурата. Прогнозите са, че Крънчева ще последва Мирослава Тодорова, която бе уволнена заради просрочени дела.
Според правосъдния министър Диана Ковачева в министерството са постъпили още няколко сигнала срещу съдии, които са бавили дела и по които е изтекла абсолютната давност. Всички тези сигнали ще бъдат проверявани, заяви Ковачева.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване