08/02/12 21:38
(http://www.klassa.bg/)

Лили Друмева и Николай Николов ще бъдат гости на фестивала „Солени ветрове”

На 10 и 11 август българската кънтри певица и музикант Лили Друмева ще се включи в тазгодишното издание на фестивала „Солени ветрове”, който е част от „Кръга на Барда”, „Поети с китара”, който се провежда в Бургас.

Пред публиката Лили ще представи три нови авторски песни – „If There’s a God”, “Nobody Cares At All” и “Кънтри в душата”. Двата концерта започват в 17.30 ч. на сцената в Морската градина. За участието си в „Солени ветрове” Лили Друмева е поканила виртуозния китарист Николай Николов, с когото ще очарова публиката, благодарение на силата музиката и страхотния си нов авторски материал.

Това не е първото участие на двамата музиканти заедно. През април 2012 г. те официално станаха авторски тандем, в който Лили е вокал и свири на китара и цигулка, а Николай допринася за мелодичността и красотата на музиката благодарение на своята китара.

Отвъд проекта си с Николай Николов Лили Друмева е един от пионерите в кънтри и блуграс музиката на Балканите. Страхотен музикант, композитор и мултиинструменталист, тя е пленила сърцата на множество фенове както в България, така и по света.

Лили е творческата сила и основател на първата българска кънтри група Lilly of the West. Името й се свързва с дейността й като посланик на кънтри и блуграс музиката в страната ни, благодарение на страхотните си мелодии и на членството си в борда на Световната кънтри и блуграс асоциация в Нешвил. Певицата е лауреат на международни конкурси и е носител на редица световни награди в областта на кънтри музиката. Лили популяризира музиката, която обича и чрез ефира на Българското национално радио, Радио София и от този на телевизия BBT.

Николай Николов завърпва ДМА „Панчо Владигеров” с отличие, а музикалните му умения му помагат да спечели множество награди от международни конкурси. Той е солист на оркестри и автор на редица инструментални пиеси. Заедно със Стамен Янев и Благовест Зерлиев е създател на популярната група Акустика. Животът и съдбата на Николов са изключително свързани с музиката, ето защо с годините той е започнал да продуцира и аранжира поп и рок музика.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване