08/02/12 09:21
(http://radiomilena.com/)

Обновената конна база с два турнира през месец август

koneF 150x150 Обновената конна база с два турнира през месец августВ разгара на летния сезон Обшина Бургас успя да отдели средства за обновяване и реконструкция на конната база в парк „Езеро“. Строително-монтажните дейности приключиха вчера и обхващат осветлението на комплекса, вътрешните помещения и санитарните възли, боксовете за конете и останалите съоръжения за езда. Изграден е и един нов тренировъчен манеж с размери 30 на 40 метра. Инвестицията е в размер на 35 хиляди лева, осигурени от бюджета за спорт на Община Бургас.

Реконструкцията бе извършена броени дни преди началото на квалификацията за държавно първенство по конен спорт, която ще се проведе на 4-5 август.

* На 11-12 август ще се проведе открит турнир за Купа Бургас. Очертава се това да е най-атрактивното състезание в България тази година.

Организатори са Община Бургас, Българска федерация по конен спорт, както и клубовете по конен спорт Черноморец , Кан Крум, Кубар. Интересът към събитието е огромен, като досега са се записали над 120 участника. Досега на състезание в Бургас са идвали най-много 80 коня. По тази причина специално от Гърция са доставени 65 преносими бокса за по-голямо удобство на участниците. Наградният фонд на турнира е с размер 12 хиляди лева. Осигурени са и допълнителни спонсори. Организаторите обещават водещият на събитието да е много популярен и забавен, а сред публиката е много вероятно да видим известни лица от средите на бизнеса и хайлайфа.

Конните състезания в Бургас са известни с това, че заради отличната осветителна система могат и се провеждат в тъмната и по-хладна част на денонощието. Така се осигурява по-голям комфорт както на участниците с техните животни, така и на публиката.

* Ето и програмата на двата турнира:

Програма за Държавно първенство по конен спорт на 4 и 5 август 2012 г.

4 април /събота/ – от 15.00 часа до 23.00 часа 5 април /неделя/ – от 08.00 часа до 18.00 часа

 

Програма за открития турнир по конен спорт „Купа Бургас”

11 април /събота/ – От 10.00 часа до13.00 часа – От 17.00 часа до 23.00 часа Официално откриване на турнира – 20.00 часа

12 април /неделя/ – От 10.00 часа до 13.00 часа – От 17.00 часа до 23.00 часа Церемония по награждаване на призьорите – 23.15 часа

 Обновената конна база с два турнира през месец август

bookmark Обновената конна база с два турнира през месец августsvejo Обновената конна база с два турнира през месец августgoogle Обновената конна база с два турнира през месец августdelicious Обновената конна база с два турнира през месец августstumbleupon Обновената конна база с два турнира през месец августfacebook Обновената конна база с два турнира през месец августСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване