08/02/12 14:10
(http://www.klassa.bg/)

Ректорът на СУ проф. Иван Илчев се разсърди на БНТ, пише на Вяра Анкова

Ректорът на Софийски университет "Св. Климент Охридски" проф. Иван Илчев изпрати писмо до генералния директор на БНТ г-жа Вяра Анкова. Повод за това е недоволството му във връзка с начина, по който са били отразени резултатите от първото класиране на приетите студенти в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Новината бе излъчена в емисията "По-света и у нас" в 20 ч. на 1 август 2012 г.
Ето и писмото на проф. Илчев:
„Уважаема госпожо Анкова,
С огромно огорчение се обръщам към Вас, за да изразя категоричното си недоволство от начина, по който бяха отразени резултатите от първо класиране на приетите студенти в Софийския университет "Св. Климент Охридски" в емисията "По-света и у нас" в 20.00 ч. на 1 август 2012 г.
Репортерката, отразила събитието, заблуди българската общественост, като поднесе манипулираща и уронваща престижа на Софийския университет информация за нулева година в Химия и Физика. Приемът и класирането вървят както всяка година. Дори за Факултета по химия и фармация през тази година броят на кандидатите е по-голям от миналата. Такова нещо няма. Чрез този репортаж бе нанесена обида на кандидат-студентите и техните родители, на преподавателите от Физически факултет и Факултет по химия и фармация. Едва ли е нужно да напомням, че Софийският университет е единственият български университет, който присъства на почетно място в международните класации и това в немалка степен се дължи на научната и образователна дейност на колегите от двата факултета. Манипулацията е атака срещу Софийския университет.
Настоявам в емисията "По света и нас" тази вечер от 20.00 ч., по същото време, в което е излъчен репортажа от 1 август да бъдат поднесени извинения към кандидат-студентите, техните родители и преподавателите от Софийския университет. Позволявам си да кажа, че не за първи път имаме проблеми с въпросната репортерка“, завършва проф. Илчев.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване