08/02/12 23:44
(http://www.klassa.bg/)

Снимат филм за Грейс Кели за 15 млн евро

Никол Кидман ще изиграе ролята на Грейс Кели във филм за холивудската звезда, която стана най-известната принцеса на Монако. Много американски актриси са се явили на кастинга за биографичната лента, но бившата съпруга на Том Круз веднага е грабнала окото на продуцентите, съобщава американският сайт Variety.com. Те имат много общи неща помежду си: и двете са известни и талантливи актриси, и двете са красавици от висока класа, и двете вярват във вълшебните приказки. Едната – Грейс Кели обаче, е американка, а другата – австралийка. Скромно наречен „Грейс от Монако”, с бюджет от 15 млн. евро, филмът отсега се очертава като най-очаквания за 2014 г. Лентата ще се фокусира върху точно определен период от живота на принцеса Грейс: 1962 г. По онова време тя вече е омъжена за принц Рение и е майка на две деца, Каролин и Албер. Разгаря се политическа и финансова криза между Франция и княжество Монако, в която Грейс е пряко въвлечена, далеч от прожекторите, разбира се. В лентата се появява и Мария Калас. В ролята на дивата ще се снима испанската актриса Пас Вега. По стечение на обстоятелствата Мария Калас се превръща в близка приятелка на принцеса Грейс Кели – през далечната 1962-ра Калас е с Аристотелес Онасис, а той е съветник на принц Рение.
Режисьор на филма ще бъде французинът Оливие Даан, който стана известен с филма си за Едит Пиаф „Хлапачката” с участието на Марион Котияр.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване