08/03/12 09:42
(http://www.klassa.bg/)

В Бразилия започна мегапроцес за корупция

Във Върховния съд на Бразилия започна процес срещу 38 души, замесени в най-големия политически скандал по върховете на властта и по-конкретно в управляващата от 10 години Партия на трудещите се, съобщи БГНЕС.

В "Процеса на века", както го окачестви местната преса, пред съда са изправени бивши министри, членове на парламента, бизнесмени и банкери, участвали в мрежа за купуване на гласове в парламента в периода 2002-2005 г., като "диригент" на престъпната практика е била лявата Партия на трудещите се.
На първото заседание, което беше публично, председателят на Федералния Върховен съд Айрес Брито прочете списъка на обвинените в незаконно забогатяване, пране на пари, корупция и измами, за което законът предвижда до 45 години затвор.
Обвиняемите ще отговорят за създаването на перфектна система за купуване на гласове в Конгреса в интерес на правителството по време на първия мандат на президента Луис Инасио Лула да Силва. Самият Лула е извън подозрения, но навремено скандалът за малко не го спъна в изборите за втория му мандат през 2006 г.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване