08/03/12 07:12
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Германия изрази резерви за членството ни в Шенген

България и Румъния може да не са готови да се присъединят към Шенгенската зона през тази година. Това посочва германският министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих в интервю за вестник „Райнише пост”.

Според Фридрих не е възможно да се отворят границите за България и Румъния изведнъж. Той подкрепя идеята за поетапно присъединяване – първо отваряне на летищата и пристанищата, а след това и на сухопътните граници. До края на година, обаче, България няма да успее да постигне дори първия етап. „Смятам, че в момента е невъзможно да има отворени граници за Румъния и България”, заяви още Фридрих.

„Скептично съм настроен, че можем да преминем към първия етап през тази година”, отбелязва Фридрих.

Кипърското председателство на ЕС си е поставило за цел да накара България и Румъния да изпълнят критериите за Шенген. То дори е изразило надежда, че това може да се случи през септември. Според Фридрих този срок е нереалистичен. Самият Кипър също не изпълнява критериите за приемане в зоната без граничен контрол.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване