08/04/12 05:09
(http://www.klassa.bg/)

Издирвани от Интерпол турчин и чеченец са арестувани в България

София. Турчин и чеченец, които са били издирвани от Интерпол, са арестувани в петък на българо-румънската граница, предаде АФП, позовавайки се на изявление на прокуратурата в град Русе.
Живеещият в Ингушетия чеченец Мохмад Гадамоури „е издирван за нелегална продажба на оръжия и боеприпаси, както и за притежание на токсични вещества”, заяви говорителят на прокуратурата Надежда Митева. Задържаният е издирван също така за принадлежност към престъпна група, която е организирала терористичен акт в Ингушетия през 2003 година. Гадамоури, който е влязъл в България с петте си деца, твърди, че е пристигнал в страната на почивка. При проверката е представил германски документи на бежанец.
29-годишният турски гражданин Еркан Полатер, който е обвинен от турските власти за участие в терористична група, също се е опитал да влезе със семейството си в България през контролно-пропускателния пункт Русе-Гюргево. Той е представил документи на бежанец, издадени в Холандия.
Двамата мъже нямат връзка помежду си. Те са поставени в ареста за 40 дни.



Агенция "Фокус"
http://www.focus-news.net/?id=n1682747

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване