08/04/12 13:27
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

МВР поиска 100 хил. лв. за ремонт на стари пожарни

110 хил. лв. поиска МВР за ремонта на пожарна техника, която била повредена при гасителните дейности на пожара в резервата „Бистиршко бранище“ на Витоша. В текста на искането се посочва, че МВР иска 40 хил. лв. за сервизно обслужване и ремонт на пожарна и спасителна техника, 40 хил. лв. за резервни части за пожарна и спасителна техника и 30 хил. лв. за консумативи. 

Освен, че идва в средата на годината, искането се появява и на фона на предоставените нови 42 пожарни автомобила за близо 8,8 млн. лв.

По време на гасителните дейности на Витоша част от старата руска техника на столичната пожарна остана на пътя заради повреди и аварии при изкачването на трудния терен. По време на 5-дневния пожар се развалиха и шлангове, преносими резервоари за вода, моторни триони и два високопроходими автомобила заради „усложнените условия за работа в тежкия и непроходим терен и променящата се обстановка“, пише в доклада на МВР.

В гасителните работи на Витоша активно участие взеха и членове на OFFRoad-Bulgaria, които помагаха в превозването на противопожарна техника до най-труднодостъпните места.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване