08/05/12 13:19
(http://www.klassa.bg/)

Standard & Poor‘s: 15 италиански банки са с по-нисък рейтинг

Рейтинговата агенция Standard & Poor‘s понижи оценката си за 15 италиански банки, съобщи в петък Reuters. Причината е в опасенията, че рецесията в третата най-голяма икономика в еврозоната може да увеличи загубите за банките в страната.
Сред италианските банки с понижен рейтинг е и Monte dei Paschi di Siena. Тя запазва на косъм инвестиционния си клас рейтинг, но оценката за нея се понижава от BBB на BBB-. Monte Paschi приложи тежък план за преструктуриране и е разглеждана като една от най-слабите големи банки, която поиска помощ от държавата през юни, за да засили капиталовата си база.
Освен това страната полага значителни усилия, за да убеди инвеститорите, че остава сравнително стабилна по отношение на дълга и няма да се превърне в следващата държава в еврозоната, която ще поиска спасителен план. Италианските банки остават под значителен натиск заради задълбочаването на дълговата криза в еврозоната и са разглеждани като „уязвими“ заради държавния дълг.
Италия е изправена пред задълбочаващата се и по-продължителна от първоначалните очаквания рецесия. Това повишава и риска за италианските банки, обясняват от рейтинговата агенция.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване