08/05/12 12:44
(http://www.klassa.bg/)

Започва фолклорен фестивал във Варна

21-вото издание на Международния фолклорен фестивал започва тази вечер във Варна, предаде радио „Фокус”-Варна. Варна за пореден път ще посрещне традициите и етническото богатство на страни от всички краища на света. Програмата днес предвижда "Фолклорна плетеница" – дефиле на участниците в 18.30 часа от площад "Независимост" до входа на Морската градина, както и концерт на гостуващите ансамбли и ансамблите от България на сцената на Летния театър от 21.00 часа. Международният фолклорен фестивал ще продължи до 9 август, участие ще вземат над 250 танцьори от осем държави. За фестивала ще бъдат открити и две съпътстващи сцени в „Младост” и във Владиславово. Основната сцена и тази година е Летният театър, където концерти ще изнесат ансамбли от Мексико, Сърбия, Турция, Румъния, Япония, Узбекистан, Македония и България. Най-атрактивните групи са от Мексико, Узбекистан и Япония. Гостите от Япония са от остров Окинава и ще изпълнят характерни танци на техните племена. Ансамбъл „Родопа-Смолян” ще представя България през тази година. По традиция концертите на сцената на Летния театър започват от 21.00 часа. Страните участнички ще бъдат представяни чрез комбинация между видеокадри и изпълнения на живо в традиционното вече "Пътуване по света" с детайли от държавите. В традиционната съпътстваща програма са включени концертите на сцена „Раковина” в Морската градина всяка вечер от 19.00 часа, както и дефилетата по главните улици на участниците в това издание.
Над 10 000 танцьори от 48 държави от Европа, Азия и Америка са участвали досега във фестивала. Мотото на фестивала и тази година е „За приятелството заедно, днес и завинаги”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване