08/06/12 15:57
(http://www.klassa.bg/)

И сирийският премиер избяга от режима на Асад

Назначеният едва преди два месеца сирийски премиер Рияд Хиджаб избяга със семейството си в Йордания заедно с още трима министри, съобщиха в понеделник Ройтерс и АП, като цитираха говорител на премиера. Хиджаб е една от най-високопоставените фигури на режима на Башар Асад, дезертирали в чужбина. Според сирийската държавна телевизия Хиджаб е бил уволнен, но високопоставен йордански източник е съобщил, че това е станало след бягството му в Аман. Досега над 30 сирийски генерали са дезертирали в съседни страни или са се присъединили към силите на бунтовниците. В неделя в Турция избяга и първият сирийски космонавт Мохамед Ахмед Фарис. Хиджаб, бивш земеделски министър, бе назначен за премиер през юни след набързо свикани парламентарни избори. Поста му заема Омар Галаванджи, досегашен вицепремиер.
Междувременно световните агенции предадоха, че в понеделник взрив е разтърсил сградата на сирийската държавна телевизия в Дамаск, където правителствените войски продължават да обстрелват последното гнездо на съпротива на бунтовниците. Взривът е избухнал на третия етаж, но емисията продължава. Затяга се и обръчът на сирийската армия около най-големия град в страната Алепо, където са съсредоточени силите на бунтовниците.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване