08/06/12 17:16
(http://www.klassa.bg/)

Лекари: Алексей Петров е годен за затвора

Алексей Петров може да се върне от болницата в затвора. Това е заключението на лекарите, изготвили съдебномедицинската експертиза на обвинения за организиране на престъпна група с цел изнудване и рекет.
На 19 юли съдът изпрати Алексей Петров, познат и като Трактора, да се лекува в специализирана болница по физиотерапия и рехабилитация в „Овча купел“. Причината бяха многото му оплаквания – дископатия, проблеми със стомашно-чревния тракт, увреждане на седалищния нерв, дискова херния, коксартроза и износване на тазобедрената кост.
Според заключението на докторите лечението е било успешно и те са убедени, че състоянието му е достатъчно добро, за да може да се върне в затвора.
Иначе в началото на поредното заседание по делото „Октопод“ в понеделник прокуратурата поиска то да се проведе при закрити врати заради представянето на СРС-та като доказателствен материал.
То обаче не бе закрито по настояване на Петров, според когото в противен случай би се затвърдило пред обществото, че един от основните свидетели по делото – Пламен Устинов, е заплашван.
„По никакъв начин не съм нарушавал правилата и по никакъв начин не съм въздействал върху когото и да е било“, заяви пред съда Трактора.
„Никога не съм се притеснявал от свидетелските показания на Пламен Устинов. В записите се чува неколкократно, че казвам на Устинов да казва истината в съда“, обясни Петров.
Алексей Петров бе арестуван при акцията на МВР „Октопод“ на 10 февруари 2010 г. заедно с Марчело Джотолов, Йордан Стоянов и Пламен Стоянов (Дамбовците), Антон Петров–Хамстера, Момчил Кръстев, Николай Велков и Димитър Митров–Полицая.
Срещу Трактора са повдигнати осем обвинения, разделени в две съдебни дела.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване