08/06/12 15:26
(http://www.klassa.bg/)

Трябва да запазим името на България като туристическа дестинация

В края на миналата седмица в Главна дирекция „Национална полиция“ се проведе среща, на която бяха очертани 20 препоръки към хотелиери и туроператори, свързани със сигурността на туристите. Те са обединени в пет раздела – препоръки, които гарантират сигурността на личността, здравето на туристите, мерки, които да осигурят собствеността, мерки за сигурността на туристическите обекти, както и препоръки за осигуряване на транспортното обслужване. Целта е да се гарантира допълнителна сигурност на туристите, които пристигат в страната. В началото на септември предстои още една подобна среща, на която ще се стигне до по-големи детайли. Те ще се отнасят за целия туристически отрасъл и за всички сезони.
Една от мерките предвижда целенасочено събиране на информация за нерегламентирана хотелиерска и ресторантьорска дейност. Целта е да се създаде още по-добра конкурентна среда в сектора и всеки, който иска да се занимава с тази дейност, да спазва законите. Защото, ако хотелиерите не регистрират своите гости, те предлагат по-ниски цени и съответно по-ниско качество на услугата, а това влияе негативно върху всички останали хотелиери.
И в момента това се прави и сигурността е една от предпоставките за увеличението на чуждестранните туристи, които посещават България. Тя се нарежда до такива условия за ръста на туристите, каквото е съотношението между качеството и цената на предлаганата туристическа услуга.
Една от мерките ще бъде да запазим имиджа на България като туристическа дестинация на пазара в Израел чрез организирането на кампания в израелските медии. В момента подготвяме документацията, за да можем най-късно до края на седмицата да стартираме такава рекламна кампания. Когато бяхме в Израел, с министър Делян Добрев се срещнахме с туроператори и бе набелязана именно тази комуникационна стратегия. Всички, които работят в областта  на туризма, трябва да бъдат максимално бдителни. В момента в много туристически обекти се организират инструктажи на персонала. Те ще се правят от представители на МВР и от мениджърите на хотелите. Това трябва да бъде един непрекъснат процес. Много са важни и общите действия на органите на МВР и на туроператорите. Има разбиране за необходимостта от това взаимодействие. Естествено, не трябва да стигаме и до другата крайност с прекалените мерки за сигурност, които могат да изнервят туристите. Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще координира новите мерки за сигурност. Идеята е те да станат част от всекидневната работа на хората в сферата на услугите.

(Пред БНР)

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване