08/06/12 11:14
(http://radiomilena.com/)

Ямболлия даде на съд решението за “синята зона” в града

954410c9cd9aaeff918ecb65e9562e4f 300x182 Ямболлия даде на съд решението за “синята зона” в града В Административния съд в Ямбол е постъпила жалба от жител на града, с която се оспорва решение на общинския съвет за изграждане на „синя зона“ в централната градска част, предаде агенция КРОСС.

Според ямболлията е определянето на зоната за кратковременно платено паркиране е в нарушение на Закона за местното самоуправление и местната администрация и на Закона за местните данъци и такси, което, според него, прави решението незаконно.

Посочено е също, че за създаването на нова организация и промяна на вътрешния ред в имоти публична общинска собственост, е необходимо да бъде променена Наредба номер 1 на общината, която регламентира тези отношения, но това не е направено.

В случая Общински съвет-Ямбол приема решение, което касае тази наредба, без да са направени промени в нея.

В жалбата са посочени още пет други причини за оспорване на т. 10 от дневния ред на заседанието на Общински съвет – Ямбол, които касаят принципите на определяне на местните данъци и такси, събирането на таксите от платеното паркиране, преобразуването на предприятие “Общински пазари” и др.

В законоустановения срок дежурен административен съдия ще постанови допустима ли е жалбата и ще бъде ли насрочено дело за разглеждането й.

 Ямболлия даде на съд решението за “синята зона” в града

bookmark Ямболлия даде на съд решението за “синята зона” в града svejo Ямболлия даде на съд решението за “синята зона” в града google Ямболлия даде на съд решението за “синята зона” в града delicious Ямболлия даде на съд решението за “синята зона” в града stumbleupon Ямболлия даде на съд решението за “синята зона” в града facebook Ямболлия даде на съд решението за “синята зона” в града Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване