08/07/12 13:33
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Затвориха пет ресторанта заради опасна храна

Пет обекта за общественото хранене затвориха временно врати след проверка на инспекторите към Агенцията по безопасност на храните, съобщиха от пресцентъра на Агенцията.

След извършени 4 836 проверки в цялата страна са издадени 336 предписания и 134 акта за установяване на административно нарушение. Временно преустановиха дейност 5 обекта, а общо 504 килограма хранителни продукти са бракувани и възбранени.

Обект на проверка са били обектите от търговска мрежа и обществено хранене, производствени предприятия и складове за съхранение и търговия с храни.

Продължават и засилените проверки в обектите от търговска мрежа и обществено хранене по морските курорти в регионите Бургас, Варна и Добрич.

Проверените обекти там са 352, в това число 19 обекта предлагащи услугата „all inclusive“. Издадени са 46 предписания и са съставени 35 акта за установяване на административно нарушение. Констатирани са несъответствия в поддържането на системите за самоконтрол, липса на етикетировка, неправилно съхранение на храни, наличие на храни с изтекъл срок на годност. В резултат на това за унищожаване са насочени 11 килограма месни продукти, 12 килограма птиче месо, 32 килограма риба и рибни продукти.

Във Варна инспекторите са установили и нерегламентирано производство на варена царевица в импровизиран цех, непосредствено до плажа. Проверката показала, че обектът няма регистрация по смисъла на Закона за храните и не са спазени никакви санитарни изисквания. Възбранени са над 40 килограма царевица.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване