08/07/12 10:07
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Септември ще е ясно кои концесии на плажове ще оцелеят

В края на септември ще е ясно дали ще има прекратени концесии на плажове заради системни нарушения, обяви днес министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

В събота – 4 август, тя направи изненадваща проверка на плажовете по Южното Черноморие и установи, че има с около 60% увеличение на площта на преместваемите обекти на централния плаж в модерния през последните години курорт Лозенец.

За плажа на  Каваците Север концесията почти сигурно ще бъде прекратена заради факта, че не са си плащали таксата. Първо ще опитаме доброволно събиране на таксите и лихвите и после ще ги дадем на съд, обясни днес Павлова.

Тя напомни, че още от май са започнали проверките на на всички 60 концесии и 35 наема. Инспекциите в момента са втори етап, при който се установява дали са изпълнени предписанията от май месец, обясни министърката. 

При последните проверки бяха установени три основни нарушения - при 60% от договорите имаме нарушение в разпределението на плажовете за платен и свободен достъп в ущърб на плажуващите, проблеми с площта на преместваемите обекти и в 80% от случаите – проблем със спасителните и медицинските пунктове.

За всяко нарушение стопаните на плажа дължат 0.5% от стойността на наема или концесионната такса. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване