08/08/12 20:40
(http://www.klassa.bg/)

Бан Ки-мун призова ООН да наложи санкции срещу ислямистите в Мали

Ню Йорк. Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун призова Съвета за сигурност на ООН да наложи санкции срещу екстремистките групировки в Мали, които са обвинени в тероризъм и оскверняване на мюсюлманските религиозни храмове в страната, предаде АФП.
Генералният секретар направи този призив на заседанието на Съвета за сигурност, на което специалният пратеник на организацията за Западна Африка посочи, че екстремистките групировки, контролиращи западните части на Мали, имат намерение да превърнат териториите в убежище за „континенталните терористични групировки”.
Бан Ки-мун подчерта, че Съветът за сигурност трябва „сериозно да обмисли налагането на финансови санкции и визови ограничения срещу отделни личности и групировките в Мали, участващи в тероризъм, религиозен екстремизъм или криминална дейност”. Той определи разрушаването на девет храма в Тимбукту като „безчовечен” акт, извършен от ислямистката групировка „Ансар Дине”, която контролира Северно Мали заедно с бойци, свързани с „Ал Кайда”.




http://www.focus-news.net/?id=n1684239



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване