08/08/12 15:36
(http://www.klassa.bg/)

Гасиха 310 пожара за едно денонощие

310 пожара гасиха през последното денонощие екипите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, съобщиха от пресцентъра на МВР. 47 от тях са с материални загуби. Предпоставка за възникването на пожарите, особено на тези в горски територии, са изключително високите температури и човешката небрежност.
В сряда сутринта бяха подменени групите, които цяла нощ работиха по ограничаването на пожара в община Белица. Създадена е необходимата организация и не беше допуснато огънят да навлезе в близките населени места. Пожарът, който възникна във вторник,  обхвана над 1000 декара в районите на селата Бабяк, Гълъбово и Лютово. След като се включи в гасенето и летателната техника, пожарът вече е низов. На терена работят над 400 човека - пожарникари, работници от горското стопанство, военнослужещи и доброволци. Силите са разпределени по фронтовете на пожара. За да се спре развитието на огнената стихия се правят просеки от тежки верижни машини. В гасенето участват и два хеликоптера.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване