08/08/12 23:12
(http://www.klassa.bg/)

Съпругата на Ким Чен-ур - с чанта на Диор

Севернокорейските държавни медии разпространиха снимка на съпругата на лидера Ким Чен-ун с чанта на "Кристиан Диор" – лукс за бедна страна като КНДР, предаде АФП.

На снимката, която е без дата, И Сол-джу е облечена в бяла рокля и седи до съпруга си по време на проверка на военния състав, а на стола й има черна чантичка на известната парижка модна къща.

Северна Корея, чиято икономика и земеделие са опустошени след десетилетия на безумно харчене на пари за ядрената й програма, преживява смъртоносен глад след втората половина на 90-те години.

Неправителствени организации твърдят, че оттогава са починали стотици хиляди души. Специален докладчик на ООН за човешките права в страната алармира през 2009 г., че близо 9 млн. души от 24-милионното население гладуват.

Според различни изследвания недохранването през последните десетилетия е довело до очевидна разлика във физиката на северно- и южнокорейците, които иначе са от един и същи етнос.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване