08/08/12 15:37
(http://www.klassa.bg/)

Уорлик: Американски компании проучват възможности за инвестиции

Много американски компании проучват възможностите за инвестиции в България. Това заяви във Варна посланикът на САЩ Джеймс Уорлик.  Той определи компаниите от Съединените щати през последните две години за най-големите инвеститори у нас. „Прогнозата ми е, че тази тенденция ще се запази и в бъдеще, защото фирмите виждат, че страната ви има обещаващ потенциал", изтъкна дипломатът, който ще отпътува за САЩ през септември. Той отказа да конкретизира кои фирми имат интерес към България, но загатна в кои сфери са те. „През последните години няколко американски компании са съсредоточили инвестициите си в различни развиващи се области в България. Една от тях е високите технологии", обясни Уорлик. Дипломатът обясни, че след като напусне страната ни заминава  за  заместник специален представител за Афганистан и Пакистан - длъжност за старши дипломат в офиса на държавния секретар.
Уорлик каза, че  винаги се е стремял да не бъда само посланикът на САЩ, който представлява американското правителство пред българската държава, а да е „американският посланик, който представлява обикновените американци пред българския народ".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване