08/08/12 15:34
(http://www.klassa.bg/)

Цветанов повтори, че атентатът в Бургас е подготвен извън страната

Атентатът в Бургас е подготвен извън територията на страната, заяви  в сутрешното предаване на БНТ  вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Тази теза досега той е изказвал няколко пъти.  „Полагаме максимални усилия. Има и други хора, участвали в подготовката и реализирането на терористичния акт“, каза  министърът.  Той обаче подчерта, че все още не може да разкрива оперативна информация. Все пак Цветанов уточни, че има информация за предполагаемите версии, свързани с извършителите. Както и че нашите служби работят в тясно сътрудничество със службите по света.  "Винаги, във всяко едно престъпление, всеки може да допринесе за неговото разкриване", напомни  Цветанов.
Той смята, че изказването на Цветлин Йовчев, бивш шеф на ДАНС и сегашен съветник на президента Росен Плевнелиев, че България има тежък проблем със сигурността, е некоректно. "Не съм гледал самото интервю, запознах се с него от вестниците. Ако това наистина е изведено като основна тема в разговор, който сте водели в студиото на БНТ, мисля, че е некоректно от негова страна. Нека да не забравяме, че той беше доскоро директор на Държавната агенция "Национална сигурност", заяви Цветанов.
Министърът на вътрешните работи смята, че контролът от страна на парламента върху ДАНС е ефективен.  "На моменти има много емоции, много енергия, трябва да ви кажа, че винаги подобен контрол, той е ефективен, защото той е направен по такъв начин, че няма как да не е ефективен“, съобщи вицепремиерът.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване