08/09/12 16:11
(http://www.klassa.bg/)

Колективният трудов договор в здравеопазването влиза със задна дата

Споразумението за колективния трудов договор в здравеопазването ще влезе в сила със задна дата от 1 юли 2012 г. Това бе съобщено на пресконференция на министерството на здравеопазването (МЗ).  60% от здравните заведения ще успеят да изпълнят изискванията на колективния трудов договор. 30% са под въпрос, а 10% от здравните заведения няма да успеят да се справят, сочат данните на МЗ.
„Пренебрегнахме личните амбиции, в интерес на здравните работници и на хората“, съобщи Иван Кокалов, вицепрезидент на КНСБ.   Той уточни, че са се разбрали  лечебните заведения, които нямат възможност за увеличение на месечните работни заплати, да се обръщат към отрасловия съвет.  „Нищо друг не е променено, освен това, което имахме възможността да подпишем тогава. Що касае повече средства, ние ще копаем възможно най-много в тази посока. Също така трябва да има и качествени индикатори за лечебните заведения и да се увеличи прозрачността по отношение на разходваните средства“, каза Кокалов. Той допълни, че  ако една болница не може да се справи с увеличението на заплатите, тя ще ги увеличи не с 20, а с 10%. „Нашата цел не е здравните заведения да навлизат в допълнителни дългове, само и само да увеличат заплатите“, заяви синдикалистът.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване