08/09/12 13:16
(http://radiomilena.com/)

Ново предизвикателство за Албена Пенева

picture 231 Ново предизвикателство за Албена ПеневаАлбена Пенева от Поморие взе участие в 72-то издание на плувния маратон ”Галата – Варна”, който  бе  с рекорден брой участници. В състезанието, организирано от Военноморските сили на Република България, Община Варна и плувен спортен клуб „Черно море ” участваха 255 души, между които и поморийката . Макар и с 80% инвалидност, тя премери сили с професионалните плувци при разстояние 4400 м. Тъй като плуването в открити води е специфично, участниците плуваха повече от 4,5 км.  Състезателите тръгнаха с равен старт, еднакво отдалечени от брега. Албена плува четири часа в  морските води  и не се отказа, докато не преплува цялото разстояние. Получената  от нея  грамота  е символ за  настойчивост, издръжливост  и способност  да преодолява всякакви препятствия и трудности. Чрез плуването тя  преоткрива своята воля за живот и я развива.Припомняме, че съвсем скоро Албена се опита да преплува сама разстоянието от Поморие до Несебър. Тя взе участие и в първите летни игри за хора с увреждания, организирани от Община Поморие, където се класира на първо място в плуването и зае второ място  в крайното класиране след всички изиграни състезания. Въпреки  съществуващите функционални ограничения, Албена показа, че е човек като всички останали и със силата на духа може да преодолява всякакви препятствия.

 Ново предизвикателство за Албена Пенева

bookmark Ново предизвикателство за Албена Пеневаsvejo Ново предизвикателство за Албена Пеневаgoogle Ново предизвикателство за Албена Пеневаdelicious Ново предизвикателство за Албена Пеневаstumbleupon Ново предизвикателство за Албена Пеневаfacebook Ново предизвикателство за Албена ПеневаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване