08/10/12 21:25
(http://radiomilena.com/)

Джипитата умуват как точно е определена потребителската такса

lekar 7 02 091 150x150 Джипитата умуват как точно е определена потребителската таксаДа бъдат дефинирани ясно финансовите резултати в доклада на здравния министър относно предлагания проект на постановление на Министерския съвет за определяне на сумите, плащани от здравноосигурените за посещение при лекар, зъболекар и за болнично лечение. За това настояха от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ) в изявление до медиите, цитира Агевция Кросс.
В проекта се предлага здравноосигурените да плащат за всяко посещение при лекар 2,70 лв., а за всеки ден болнично лечение – 5,40 лв.
От сдружението на общопрактикуващите лекари настояват в доклада да се посочат целите, които налагат приемането на тази промяна – дали за да се подобри финансирането на системата на здравеопазване, да се повиши качеството на здравните услуги, или като компенсация на повишаващите се цени на електричество и други стоки.
Джипитата искат да се посочат и причините за промяната, както и критериите и методиката, по която е изчислено, че това е точният размер на таксата за посещение при лекар.
От сдружението са изпратили своето становище до Министерството на здравеопазването. Лекарите посочват, че е наложително здравният министър да представи публично исканите от тях въз основа на закона причини, цели и очаквани резултати, които липсват в доклада.

 Джипитата умуват как точно е определена потребителската такса

bookmark Джипитата умуват как точно е определена потребителската таксаsvejo Джипитата умуват как точно е определена потребителската таксаgoogle Джипитата умуват как точно е определена потребителската таксаdelicious Джипитата умуват как точно е определена потребителската таксаstumbleupon Джипитата умуват как точно е определена потребителската таксаfacebook Джипитата умуват как точно е определена потребителската таксаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване