08/10/12 11:16
(http://www.klassa.bg/)

Предупредиха за нов вид телефонни измами

За нов вид телефонни измами предупреди Вени Марковски, юрист и член на управителния съвет на „Интернет общество". Пред bTV той разказа, че мошениците звънят на жертвата и съобщават за злополука с техен близък. Ако от другата страна на слушалката надделее съмнението, съветват маменият да се обади на 112 или на тел. 166. Вторият разговор се прихваща от измамниците и следва театър, при който бандитите се представят за служители на спешния център. И потвърждават версията за тежката злополука. Този вид измама се прилага към фиксираните и към мобилните устройства. Във включване в сутрешния блок Румяна Мещрович, чийто баща е пострадал при такава телефонна измама, разказа как измамниците позвънили и му казали, че тя е пострадала в катастрофа и че трябва да намери сумата от 15 хил. евро.
От другата страна на телефона се представил хирург, който казал нейното име и дори предложил на възрастния човек да говори с нея.
Поисканите пари трябвало да бъдат използвани за сложна хирургическа операция и за поставянето на специални златни пирони в счупения крак на Румяна, които трябвало да се набавят от Германия. Измамниците казали на възрастния мъж да се обади на 166. Оттам версията на мошениците била потвърдена.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване