08/10/12 14:48
(http://www.klassa.bg/)

Прокуратурата внесе 4 обвинения срещу бивш шеф на Бургаския административен съд

Столичната прокуратура внесе в Софийски градски съд 4 обвинения срещу бившия шеф на Административен съд Бургас Атанас Вълков. Обвинителният акт визира документни престъпления, пране на пари и престъпление по служба. Атанас Вълков беше задържан докато договаряше продажбата на имот край Несебър за 2,2 милиона евро.
Имотът край морето от 12 дка е придобит чрез фалшиви документи, изработени лично от съдията на името на майка му. Парите от него Вълков е искал да изпере чрез продажбата. Вълков е обвинен, че като съдия в Административен съд Бургас е гледал дело по жалба на свой вуйчо. Според прокуратурата, той не е разглеждал и решил делото безпристрастно и не се е отстранил от разглеждането на това дело, въпреки основанието за това, тъй като жалбоподател е негов роднина по съребрена линия до четвърта степен. Жалбата на вуйчото Димо Ненков е срещу мълчалив отказ на Кмета на Община Бургас да отмени отчуждаване на имоти и възстановяване на Ненков на право на собственост върху тези имоти. Вълков е отменил мълчаливия отказ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване