08/12/12 10:49
(http://e-vestnik.bg/)

Дейвид, Лили, Деси и… бай Ганьо

„С Дейвид се разбрахме…”, „И аз му казах на Дейвид…”… Така обясняваше Борисов за срещата си с британския премиер Дейвид Камерън.

Да си представим за момент как Дейвид Камерън на пресконференцията говори пред английските журналисти така – „С Бойко се разбрахме…”, „И аз му казах на Бойко…”

Ще стане скандал. Вестниците на Острова ще се изпълнят с подигравки. Някои ще поставят съвсем сериозно въпроса на какво се дължи тази фамилиарност на техния премиер. И т. н.
В българските медии няма реакция. Тука е така. Той премиерът – Бойко - така си говори. Кво лошо. Какъв е проблемът?

За Борисов това е манталитет. Иска да каже „Абе, ние с Дейвид сме супер, той ме подкрепя, ние големите се разбираме”. Този манталитет не се различава от фамилиарниченето на бай Ганьо.

Борисов говори така и на министърката на строителството – „Лили това, Лили онова…”. Или на здравната министърка на заседания на министерския съвет – „Деси, трябва добре да ги обясните тези работи”.

Той си е събрал Лилита, Десита, Дианчета (правосъдната министърка), Нончета (на екологията). Куклички. И все по негов аршин избирани. Въпросът с тяхната компетентност не стои.

Ако бяха се явили на изпит пред Европарламента, както една друга министърка – Руми (Желева), може би щяхме да бъдем свидетели на още някой резил. Но те са за български министри, не за еврокомисари…

Има липса на чувствителност към байганьовщината. Сред народа процентът на ганьовците е голям (съвсем естествено, нали е национален характер), затова си харесват премиер с ганьовски манталитет. Но изглежда и в медиите ганьовщината е голяма, щом не реагират и даже се радват на очевидни ганьовщини.

Пък и самочувствие като на бай Ганьо. „Да дойде да види, колко мръсен град е Лондон. Ако и в София е така, направо ще ни побъркат”, казва Борисов. Това Лондон – „Знам ги аз, я каква мръсотия, не ми ги хвалете”. „Кво да й гледам на Вената – град като град, хора, къщи, салтанати…” „Тия ли, бе? Те ще ми кажат на мен”. „Нашите граници са по-сигурни от Шенген. Когато хванат толкова наркотици като у нас…” И т. н.

Комедия, но не художествена измислица, а в новините. На живо и непрекъснато.

Публикувана на 08/12/12 10:49 http://e-vestnik.bg/15362/deyvid-lili-desi-i-bay-ganyo/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване