08/12/12 13:51
(http://www.klassa.bg/)

Турция рекламира имотите си в Арабския свят

Турция започва рекламна кампания в Арабския свят, за привлече богати инвеститори към имотния си пазар. Приет наскоро закон позволява на граждани от 183 държави да купуват собственост.
Но нормативният акт поставя големи ограничения върху жителите на съседни страни, отбелязва турският вестник „Хюриет“, цитиран от kafene.net.
Граждани на България, Иран, Ирак и Грузия нямат право да купуват собственост в турските провинции, които граничат с техните държави.
Гърците не могат да притежават имоти в Истанбул, както и да купуват недвижима собственост в 28 крайбрежни провинции, сред които е и Одрин. Гръцкото правителство не е наложило подобни ограничения за турски граждани в гръцкия район Западна Тракия, припомня „Хюриет“.
Гражданите на Сирия, Армения и Северна Корея също нямат право да купуват имоти в Турция, което е реципрочна мярка в отговор на подобни разпоредби, приети в трите страни.
Жителите на още 16 държави, сред които Китай, Палестинските територии, Индия и Сейшелските острови трябва да искат специално разрешение от вътрешното министерство в Анкара, за да се сдобият с имоти в Турция.
Новият турски закон премахва изискването, което задължаваше израелските граждани да притежават само едно жилище в Турция и постановява, че жителите на северната, турска, част на Кипър имат същите права да купуват собственост като турските граждани.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване