08/13/12 09:12
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Посолството ни в Париж рекламира частен голф клуб край Каварна

Сайтът на голф клуба край Каварна. Рекламата на голф комплекса край Каварна на сайта на Красимир Гергов. Сайтът на Thracian Cliffs. Рекламните постери върху оградата на българското посолство в Париж.

Българското посолство във Франция рекламира частен луксозен голф и спа комплекс, собственост на Красимир Гергов.

Рекламно пано със снимка и логото на Thracian Cliffs Golf Resort & Spa, намиращ се край Каварна, грее върху оградата до входната врата на посолството, чиято сграда е в центъра на Париж. От другата страна до вратата има постер със същия размер, рекламиращ Несебър.

Снимки на изгледа към посолството ни изпрати читател, направил ги е през уикенда.

5-звездният голф комплекс на Красимир Гергов беше открит миналата година от премиера Бойко Борисов и голф легендата Гари Плеър.

През booking.com могат да се направят резервации за комплекса за 7 нощувки в суит с две или три спални срещу цени от 3766.01 до 5135.46 лева.

OFFNews попита Министерството на външните работи защо посолството му в Париж рекламира частен клуб, плаща ли се за това, ако да – колко, и как са били избрани Несебър и голф комплексът, за да бъдат рекламирани в центъра на френската столица.

От там отговориха, че ще проверят, но нямало нищо лошо на плаката да има логото на курорта, ако той е бил изработен от там.

След проверката получихме следния отговор:

„МВнР активно участва в рекламата на туризма – исторически, културен. Частният курорт е платил за този винил и затова от посолството са го сложили“.

Колко е платил частният курорт, от Външно не уточняват. Разбрахме обаче, че „няма проблем в това, защото в България туризмът е частен, а не държавен“ и още, че Гергов е платил и сложил плаката, „защото нямаме пари в бюджета“. Всеки можел да сложи такъв винил, стига да спазвал определени изисквания.

Инициативата в конкретния случай била на посолството ни в Париж, а не на Външно.

Същият частен курорт се рекламира официално и от община Варна, забеляза читателка на OFFNews. На сайта на Културния и туристически информационен център – Варна е публикувано рекламно съобщение за Thracian Cliffs Golf Resort & Spa.

„Ако сте любител на голфа, новооткритият черноморски курорт ThracianCliffsGolf& BeachResort ще ви остави без дъх с предизвикателствата и великолепието си – атрактивно игрище с 18 дупки, на всяка от които виждате морето“, е началото на рекламния текст, от който разбираме още, че „освен голф изживявания на световно ниво мястото предлага още много невероятни възможности за забавление, релакс и… още нещо“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване