08/14/12 06:00
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

11 африкански спортисти изчезнаха след Олимпиадата

Изчезналият джудист Седрик Мандембо от Конго. Снимка: Reuters

11 спортисти от Африка, участвали в XXX летни олимпийски игри в Лондон, са изчезнали. По всяка вероятност те не искат да се върнат в страните си – Конго и Камерун, по икономически причини, предадоха световните агенции.

Непосредствено след церемонията по закриването на Олимпиадата избягал джудистът Седрик Мандембо от Демократична република Конго с треньора си Ибула Масенго. Освен тях липсват треньорът по бокс Блейз Бекуа и Гай Нкита – националният технически директор на атлетите в делегацията от Конго. Изчезването на четиримата бе потвърдено от Олимпийския комитет на Конго.

Мандембо, който се състезаваше в категория над 100 кг., загуби единствения си мач за 49 секунди от Александър Михайлин от Русия, завършил Олимпиадата със сребърен медал.

Не се съобщава дали четиримата се намират все още в Лондон.

С тях спортистите, изчезналите по време на Олимпиадата, стават 11.

По време на Игрите избягаха и 7 атлети от Камерун.

Официалните власти в Камерун поискаха помощ при издирването на петима боксьори, плувец и футболист. Те заявиха, че по всяка вероятност спортистите искат да останат в Европа по икономически причини.

От олимпийския комитет на летните игри в Лондон заявиха, че са уведомили британската полиция за липсващите спортисти и че атлетите няма да бъдат санкционирани за нарушаване на имиграционните закони до ноември, когато изтичат визите им.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване