08/14/12 14:26
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Време е за рок: Миндя 2012

Сцената на фестивала. Васко Кръпката и Евгений Дайнов. Васко Кръпката в поредното си изпълнение на Миндя Рок фест. Датите на Миндя Рок фест.

Само 10 дни ни делят от един от най-забележителните рок фестивали у нас – Миндя Рок фест.

Участие в него ще вземат 12 български групи. Фестивалът във великотърновското село Миндя на 24, 25 и 26 август ще приветства Васко Кръпката, Диана Експрес, Монолит, Силует и още няколко големи имена на българската музика. 

Събитието е организирано от Фондация „Миндя рок фест“, в която членува основният деец в полза на фестивала и автор на OFFNews.bg Евгений Дайнов. Той ще излезе и като част от рок група „Магистри“, в която е китарист, композитор и текстописец.

Първото издание на Миндя Рок фест е през 2009 г. по идея и с финансиране от семейство английски заселници. 

В миналогодишното издание са свирили 10 банди пред 6000 човека. Тази година пък са проявили интерес групи от Холандия, Англия и Русия, но организаторите са им отказали, защото все още не могат да осигурят необходимата логистика.

Община Велико Търново е отделила 4000 лв. за провеждане на фестивала. Със сумата ще бъдат покрити разходите по озвучаването, изграждане на сцената и осветлението. Хонорари, при това символични, ще бъдат заплатени само на големите групи. Цялото издание на феста ще бъде издадено на диск, който ще бъде раздаден на групите, взели участие.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване