08/14/12 14:18
(http://www.klassa.bg/)

Петролът поскъпна въпреки прогнозите

Суровият петрол поскъпна за първи път след последните три дни въпреки тенденцията за поевтиняване. Това става факт на фона на спекулациите, че запасите от суровината в САЩ - най-големия потребител в света са намалели за трета поредна седмица, съобщи пише агенция „Блумбърг“.
На електронната неприсъствена сесия на борсата в Ню Йорк фючърсите на суровия петрол с доставка през септември се покачиха с 80 цента (0,5%) до 93,53 долара за барел. В Лондон цената беше 93,30 долара за барел. Във вчерашната търговия „черното злато“ поевтиня леко с 0,2% до 92,73 долара за барел. Това е най-ниската цена при затваряне от 6 август насам. Като цяло цените са паднали с 5,6% от началото на годината.
"Черното злато" поскъпва на базата на прогнозите, че американски правителствен доклад ще покаже, че запасите от горива и суров петрол на САЩ са намалели през миналата седмица на фона на най-голямата производителност на рафинериите от пет години насам. Същевременно доклад на Министерството на търговията на Съединените щати вероятно ще отчете ръст на продажбите в сферата на търговията през миналия месец.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване