08/15/12 16:29
(http://www.klassa.bg/)

22 български наркотрафиканти бяха задържани в Испания

Агенти от Групата за специални операции на испанската полиция задържаха  в открито море кораба „Свети Николай“, превозващ 3 тона кокаин на стойност 114 млн евро. Арестувани са 31 души - членове на международна мрежа на контрабанда на наркотици с база в Испания, сред които 22ма  българи. Полицейски източници заявиха пред агенция ЕФЕ, че дрогата е била натоварена в Южна Америка и е трябвало да бъде доставена в пристанище в северозападната автономна област Галисия, откъдето щяла да бъде прехвърлена и разпределена в Мадрид.

Корабът на трафикантите е бил засечен на 50 мили от пристанището Кадис в Южна Испания,  Сред арестуваните има колумбийци и испанци, които отговаряли както за транспортирането, така и за пласмента на кокаина. Българите, участвали и в транспортирането, вероятно са водачи на товарни камиони.

Операцията, озаглавена „Еспартана“ е проведена с бързина и прецизност  Генералният директор на полицията  Игнасио Косидо оповести детайли от нея ппред журналисти: „Отговорна и трудна операция, въпреки че трафикантите не са оказали сериозна съпротива и не са били въоръжени. Дрогата е изключително чиста, натоварена е в района на Карибите с адрес Галисия, където са задържани четирима известни галисийски наркотрафиканти. Тяхната задача е била да приемат дрогата и да осигурят свободно транспортиране до Мадрид, където да я поемат други членове на наркомрежата“
В Мадрид са задържани шестима колумбийци, свързани с известния картел на Хорхе Велес. В операцията са участвали и представители на българската полиция, възможно е в близко време на територията на България да бъдат задържани и други наркотрафиканти, коментират  испанските вестници. 

Видео по случая в klassa.tv

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване