08/15/12 20:33
(http://www.klassa.bg/)

ООН: До 2.5 млн. сирийци се нуждаят от хуманитарна помощ

Дамаск. Ръководителят на хуманитарната мисия на ООН Валери Амос подчерта все по-несигурната хуманитарната ситуация в Сирия след среща със сирийски официални лица, целяща да лобира за достъп за повече международни хуманитарни работници в страната, предаде АФП.
„Нашата оценка в края на март беше, че един милион души се нуждаят от хуманитарна помощ”, заяви Амос, добавяйки, че броят им към момента може да достига до 2.5 млн. души.
В това число се включват хилядите, които са намерили убежище в училища, публични сгради и частни домове.
„Посетих няколко училища тук, в Дамаск, които са подслонили хора, останали без покрив”, посочи Амос. „Училищата започват работата си през септември и не е ясно къде ще отидат всичките хора, за да могат децата да започнат отново своето образование”, добави тя.
Тя подчерта, че агенциите на ООН в Сирия и техните местни партньори не могат да овладеят хуманитарната криза и че ще продължи да лобира пред правителството да допусне повече хуманитарни работници и организации.





http://www.focus-news.net/?id=n1686324


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване