08/15/12 16:39
(http://www.klassa.bg/)

Провежда се Трети събор на българското земеделие

Третият събор на българското земеделие във Варна събра представители от различни сектори на земеделското производство и хранителната индустрия, съобщи радио Дарик. За първи път изложението се провежда извън София и се организира на 15 и 16 август пред Централния вход на Морската градина.
В събора участват представители от сектор „Пчелен мед” от цяла България. Участие взима Сдружение за биологично пчеларство с председател Димо Димов под логото „Златен мед” със сертифицирани биологични пчелни продукти от Еленски Балкан. Трима представители от Национална браншова организация „Български пчеларски съюз” с председател Ганчо Ганев също излагат своя продукция.
В изложението участват и хлебопроизводители, като освен продажби на хляб и тестени закуски, са предвидени и дегустации. На събора се представят и компании за млечни продукти. Някои от участниците предлагат нетрадиционни храни, като единствената в страната фирма, която произвежда растението топинамбур или земна ябълка. То се преработва в различни продукти по авторски рецепти, изготвени в сътрудничество с Университета по Хранителни технологии в Пловдив. Във Варна фирмата представя свои нови продукти, сред които био фиточай, инулино-фруктозен сироп, пастет, лютеница, брашно и чипс.
Съборът ще приключи на 16-ти август в 20 часа.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване