08/16/12 16:39
(http://www.klassa.bg/)

Администрацията на Обама легализира предизборно 1,7 милиона имигранти

Стартира реформата в имиграционната политика на САЩ, предложена от администрацията на Барак Обама, с която 1,7 милиона чужденци без документи ще могат да легализират престоя си в страната и да получат право на работа, съобщи Би Би Си. Програмата бе обявена от Обама през юни  с цел да се хареса на испаноговорящите избиратели. Републиканците го обвиняват, че е пренебрегнал мнението на Конгреса и е отнел работни места на законните американци.
Министерството на вътрешната сигурност започва да приеме документи на нелегални имигранти за включване в  програмата, която ще им позволи да останат в страната и да работят минимум 2 години.
В САЩ има около 11,5 чужденци без законно право на престой, повечето от които са дошли от Латинска Америка. Според експерти, критериите на програмата могат да покрият  засега  1,7 милиона души. Право да се възползват от нея имат хора, които са влезли в САЩ преди 16-годишната си  възраст и в момента са не са по-възрастни от 30 г. , живеят в страната от над 5 години, учат или искат да служат в американската армия. Също не трябва да са осъждани. 
Желаещите да се възползват от програмата трябва да представят нужните документи и да платят такса от 465 долара.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване