08/16/12 09:44
(http://radiomilena.com/)

Атентаторът репетирал ден по-рано

120719 BURGAS17 300x199 Атентаторът репетирал ден по раноКамикадзето от бургаското летище  направил генерална репетиция на атентата ден преди взрива, разкрива „Преса“, цитирайки свои сигурни източници.

Новината не бе потвърдена от МВР, но подобна хипотеза е била обсъждана при разследването на случая още в първите дни след трагедията.

Атентаторът бил забелязан в района на летището на 17 юли и се предполага, че именно тогава е направил оглед на мястото. Не е ясно дали с него е бил евентуалният му помагач. Службите обсъждали и друга хипотеза – че атентаторите са обмисляли алтернативна мишена на друго място освен аеропорта, където има струпване на израелски туристи. Камикадзето от бургаското летище е направил генерална репетиция на атентата ден преди взрива. Това научи „Преса“ от свои източници. Атентаторът бил забелязан в района на летището на 17 юли и се предполага, че именно тогава е направил оглед на мястото. Не е ясно дали с него е бил евентуалният му помагач.

От разпространения видеозапис от камерите на терминал „Пристигащи“ на летището личи, че терористът много добре познава обстановката. Кадрите, направени минути преди бомбата да бъде задействана, показват как камикадзето следи информационното табло с полетите към Бургас, а след това се отправя към автобуса с израелските туристи. Според свидетели терористът е приближил автобуса, след като всички израелски туристи били сложили саковете и куфарите си в багажното отделение. Извадил няколко сака от багажното и поставил своята раница на тяхно място. Тогава израелците го накарали да си вземе раницата и атентаторът започнал спор с тях. Най-вероятно в същия момент съучастникът му е задействал взрива дистанционно.

Според непотвърдени данни лицето на втория замесен в терористичния акт е било заснето от видеокамера в Бургас./actualno.com/

 Атентаторът репетирал ден по рано

bookmark Атентаторът репетирал ден по раноsvejo Атентаторът репетирал ден по раноgoogle Атентаторът репетирал ден по раноdelicious Атентаторът репетирал ден по раноstumbleupon Атентаторът репетирал ден по раноfacebook Атентаторът репетирал ден по раноСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване