08/16/12 12:42
(http://www.klassa.bg/)

Дни на арменската култура ще се проведат от 31 август до 5 септември у нас

В периода от 31 август до 5 септември 2012 г. в България ще бъдат проведени Дни на арменската култура, съобщиха от Министерството на културата. Проявата се организира от Министерството на културата на Република България, Министерството на културата на Република Армения и Посолството на Р. Армения в Р. България, в отговор на проведените през 2009 г. Дни на българската култура в Армения. По този повод на 3 септември 2012 г. по покана на министър Вежди Рашидов на посещение в България пристига Асмик Погосян – министър на културата на Република Армения.
В рамките на Дните ще бъдат реализирани следните прояви:
На 1 септември 2012 г. от 20:00 ч. на сцената на Летния театър в Пловдив ще бъде организиран концерт на Ансамбъла за народни музикални инструменти при Държавната филхармония на Република Армения и на Държавния танцов ансамбъл „Барекамутюн”.
На 2 септември 2012 г. от 18:30 ч. в Дома на киното в София ще бъде показан филмът на режисьора Виген Чалдранян – „Глас вопиющий” (Голос в пустыне). Очаква се режисьорът да присъства на прожекцията.
На 3 септември 2012 г. от 19:00 ч. в Софийска опера и балет ще бъде представен Галаконцерт на Ансамбъла за народни музикални инструменти при Държавната филхармония на Република Армения и на Държавния танцов ансамбъл „Барекамутюн”;
На 4 септември 2012 г. от 16:30 ч. в Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” ще бъде открита изложбата „50 години арменско книгоиздаване”, посветена на обявяването от ЮНЕСКО на Ереван за Световна столица на книгата за 2012 г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване