08/16/12 13:18
(http://www.klassa.bg/)

Започнаха арести във френския град Амиен

Полицията във френския град Амиен, който стана преди два дни арена на вандалски разрушения при сблъсък на младежи с органите на реда, е започнала през нощта срещу четвъртък арести на заподозрените, съобщи АФП. Петима души, на възраст между 15 и 30 години, са били задържани като пряко замесени в безредиците, очаква се да има и още арестувани. Двама от задържаните  са непълнолетни, четирима  са от размирния северен квартал на града. Двама от младежите са били хванати в момент, когато се опитвали да подпалят кофа за боклук. Полицаите са успели да идентифицират лицата благодарение на прецизните камери на хеликоптера, който е участвал в акцията по възстановяване на реда в нощта на понеделник срещу вторник. Видеото дава и представа кой и как е организирал бунта. 
Последните две нощи в града са минали спокойно, но там полицейското присъствие е подсилено с 250 полицаи и водно оръдие за отблъскване на демонстранти.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване