08/16/12 15:18
(http://www.klassa.bg/)

Летище Лесново посреща „Авио шоу 2012“

Само след броени дни, от 25 до 26 август, на летище Лесново край гр. Елин Пелин ще се състои „Авио шоу 2012”. Под патронажа на Министър-председателя на Република България Бойко Борисов, шоуто ще предложи многобройни атракции и демонстрации на своите посетители.
Историята на българската авиация е едно от нещата, с които ние като българи с основание можем да се гордеем. Малцина, освен професионалистите и изкушените в авиационната тема знаят, че България е имала собствено самолетостроене и е изнасяла самолети за други страни. Българските летци са били пример на професионализъм и смелост. Техният опит и успехи и днес се изучават в цял свят.
По случай 100 годишнината от първия полет на български самолет в българското небе – 13 август (25 август нов стил) инициативен комитет, включващ „Асоциацията на собствениците на въздухоплавателни средства и пилотите в България” (АОПА), „Българската асоциация на леката авиация” (БАЛА), фондация „Български ВВС“ и „Експо Тим” ООД, планира организирането на въздушна обиколка на знаковите български летища на 24 - 26 август 2012. Това ще бъде едно мащабно съвременно събитие, отбелязващо славното минало на родната авиация, провокиращо национално самочувствие и гордост и полагащо нови перспективи за развитие на модерна авиационна дейност.
Като продължение на „Въздушната обиколка на България”, на 25 и 26 август, на летище Лесново посетителите ще могат да наблюдават за първи път у нас международно състезание по аеробатика с пилоти от Великобритания, Словения, Сърбия, Хърватска и България. Сред атракциите, подготвени от организаторите, са и парад на лека авиация, състезания с моторни парапланери и скокове с парашут. Зрителите ще наблюдават и невероятната акробатична въздушна демонстрация на HAWKS OF ROMANIA.

Билети за авио шоуто могат да бъдат закупени от TicketPro.bg, или на касите на летище Лесново – в дните на събитието.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване