08/16/12 05:53
(http://radiomilena.com/)

Стенли Джордан ще бъде гост на Несебър

EVG 3076 150x150 Стенли Джордан ще бъде гост на НесебърАмерикански китарист Стенли Джордан, ще бъде гост на Несебър на втори септември-неделя. Концертът му е на античния Амфитеатър. Джордан четири пъти е номиниран за Грами. Невероятната му техника за извличане на звук от китарата с двете ръце върху грифа, го прави единствения музикант, който няма имитатори, или копирачи. Ако човек просто слуша Стенли, той ще остане с впечатление, че свирят двама или трима човека. На живо обаче се случват невъзможни неща. Джордан свири едновременно мелодия, акорди и бас. Всичко това се развива върху грифа на китарата му, върху втора китара, поставена на стойка, а когато на музикалната мисъл на гения не стигне и това, лявата и дясната ръка разменят местата си, или се пренасят и върху клавиатурата на пиано…Всичко това ще може да бъде видяно на 2 септември, в Несебър. Това е второто посещение на България за Стенли Джордан. През юни той за първи път се срещна с българската култура и бе дълбоко впечатлен от това, което видя в нашата страна. Сред запомнящите се моменти бяха контактите му с Бистришките баби, кавалджията Владимир Величков и уникалните китаристи Мишо Шишков и Ангел Демирев. Очакват го още изненади в България, а Стенли обещава да ни покаже повече тайни от своята музикална съкровищница.

 Стенли Джордан ще бъде гост на Несебър

bookmark Стенли Джордан ще бъде гост на Несебърsvejo Стенли Джордан ще бъде гост на Несебърgoogle Стенли Джордан ще бъде гост на Несебърdelicious Стенли Джордан ще бъде гост на Несебърstumbleupon Стенли Джордан ще бъде гост на Несебърfacebook Стенли Джордан ще бъде гост на НесебърСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване