08/17/12 07:20
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Pussy Riot очакват присъдата си

Московски съд трябва да произнеседнес  присъдата по делото срещу руската женска пънк група „Pussy Riot”. Бандата протестира като изнесе пънк-молебен в храма „Христос Спасител“, а момичетата от групата с маски на главите отправиха критики към църквата и властта.

Прокуратурата поиска всяка от трите жени от групата да получи по три години лишаване от свобода по обвинение за хулиганство. 

На 23 февруари момичетата се помолиха Русия да се освободи от Владимир Путин. Случаят предизвика бурни полемики в руското общество и призиви от чужбина за освобождаването на певиците. За тях се застъпи и Мадона по време на концерта си в Русия.

Самият Путин в началото на месеца заяви, че не подкрепя строго наказание за трите музикантки, въпреки че ги укори за постъпката им. Според наблюдатели това е предизвестие за мека присъда. В знак на съпричастност към групата, в София Паметникът на Съветската армия осъмна с нова визия.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване