08/17/12 16:00
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Задържаните 21 български моряци в Испания остават в ареста

Испански съд реши задържаните 21 българи в Испания заради пратката кокаин да останат в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“, това съобщиха испански електронни издания.

Пред „Фокус“ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов потвърди информацията за постоянния арест, наложен на българските моряци. Днес той е разговарял с испанския си колега – Хорхе Фернандес Диас по случая със задържаната пратка от три тона кокаин на кораба „Свети Николай“.

Очаква се Цветанов да се срещне с испанския си колега в Мадрид в четвъртък. По-рано днес в телевизионно интервю той каза, че тогава ще стане ясно дали процесът срещу задържаните 21 български моряци ще бъде воден в България или в Испания, като не изключи възможността част от тях да са невинни.

Пред OFFNews.bg председателят на Българска легия „Антимафия“ Григор Здравков обясни, че е съмнителен фактът, че корабът е правил празен курс от Южна Америка без никой да се усъмни в това. Това е дълъг и скъп курс и корабите използват това, за да пренасят стоки и в двете посоки, обясни той. Количеството е прекалено голямо, за да може да се говори за трафик, организиран от българска страна. Според Григоров заловеното количество наркотик е прецедент, когато става въпрос за българско участие с логистика. Той смята, че задържането на наркотика няма нищо общо с проведената наскоро операция „Кокаинови крале“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване