08/17/12 05:33
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Трети протест срещу Синята зона в София днес

Протестиращите срещу новите правила за паркиране в София ще блокират и днес кръстовището при паметника на патриарх Евтимий.

Демонстрациите ще започнат в 18.00 часа. Протестиращите призоваха при тях да дойдат кмета на столицата Йорданка Фандъкова и председателя на общинския съвет Елен Герджиков, които не се отзоваха на вчерашния призив на участниците в митинга.

Протестиращите ще излязат за трети пореден ден на кръстовището и ще го блокират за кратко.  

Повече от 10 хил. души подкрепиха с подписите си иск срещу новата наредба на Столична община

С новите правила цената за паркиране на час в идеалния център става два лева, а в новата Зелена зона – 1 лв./час. Зоните ще важат за времето от 8.00 до 19.00 часа, като Синята зона ще действа и в събота между 8.00 и 14.00 ч.

Общинарите приеха и по-висока цена за годишен абонамент на живеещите в центъра. Те ще трябва да платят 150 лв. за стикер в Синя зона и 100 лв. за Зелена. За втори автомобил цената ще е три пъти по-висока. Недоволството на живеещите в центъра е в това, че тази такса не им осигурява паркомясто.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване